Espai de treball al voltant de les cures
Accions

L’espai de treball dialoga i debat les accions comunitàries que es realitzaran a Ciutat Cuidadora

Una de les línies fonamentals del procés de Ciutat Cuidadora són les accions comunitàries que el projecte desenvoluparà en els pròxims mesos en diferents territoris de la ciutat, amb la implicació de diferents entitats i associacions. El plantejament de partida és que les dites accions siguen innovadores en la ciutat, de forma que aquest procés puga servir per a assajar el seu desenvolupament.

La proposta acordada al grup és impulsar  una acció per cadascun dels eixos de treball en què s’estructura Ciutat cuidadora. Aquests són: la promoció de la salut comunitària i les auto-cures; el disseny de l’espai públic i les formes en què ens desplacem; la visibilització i reconeixement de les pràctiques de cura en la ciutat així com el foment de les xarxes comunitàries per a la provisió de cures.

Des d’aquesta perspectiva, l’espai de treball ha començat a treballar idees com la creació d’app’s per a la provisió de cures en els entorns locals, la creació de xarxes veïnals per a lluitar contra les situacions de solitud no desitjada o una iniciativa per repensar i redissenyar les parades d’autobús d’acord a criteris d’inclusió i equitat. 

Disseny gràfic i web: Mineral Coop V