Blanca i Sandra
Formació

Col·lectiu Punt 6 i la investigadora Sandra Ezquerra participen en la darrera sessió de Ciutat Cuidadora

  • El passat divendres 14 de desembre van acudir a la sessió de treball de Ciutat Cuidadora la sociòloga Blanca Valdivia, membre del col·lectiu Punt 6, i Sandra Ezquerra, sociòloga i investigadora de la Universitat de Vic. Ambdues van protagonitzar una sessió formativa a l’espai de treball on van estar debatent al voltant de  la idea d’una ciutat de cures així com contant iniciatives i propostes per desplegar aquest marc a València.

Hi havia un gran interès en la participació del col·lectiu barcelonès, ja que des d’aquest s’ha conceptualitzat la idea de “ciutat cuidadora”. Al mateix, han portat a terme o assessorat en un bon nombre de projectes i  accions en l’àmbit de l’espai públic i la mobilitat, sempre des d’una perspectiva inclusiva i feminista.  Alhora, Sandra Ezquerra va coordinar el diagnòstic sobre les cures a Barcelona sobre el que posteriorment l’Ajuntament de Barcelona va redactar la mesura de govern Democratització de la cura a la ciutat de Barcelona. 

La sessió es va plantejar com un conversatori entre les dues, que es va estructurar al voltant de tres blocs. En primer lloc, es va abordar des d’un plànol més teòric el concepte de ciutat cuidadora. En segon, es van plantejar diferents accions i iniciatives que poden contribuir a col·locar les cures en el centre del desenvolupament de la ciutat. Per últim, abans de deixar pas al debat, es van plantejar algunes observacions crítiques i dificultats per portar endavant accions envers les cures. 

Disseny gràfic i web: Mineral Coop V