Accions

Ciutat Cuidadora llança diferents accions comunitàries a València

Combatre la soledat a Sant Isidre, impulsar camins de proximitat a Castellar-L’Oliveral i crear una xarxa d’amics de la lactància materna a Russafa són algunes de les primeres accions de Ciutat Cuidadora.

Tota la informació del projecte Ciutat Cuidadora, impulsat pel centre d’innovació Las Naves, està a la web www.ciutatcuidadora.com.

El projecte Ciutat Cuidadora, impulsat pel centre d’innovació Las Naves amb la participació de La Dula i la col·laboració de l’EMT i Transversal Cooperativa, ha llançat 4 accions comunitàries en diferents barris i pobles de València que, conjuntament amb el teixit associatiu local, tracten d’implementar iniciatives innovadores al nostre entorn per avançar de manera participativa cap a un model de ciutat centrat en les pràctiques i relacions de cures.

La primera acció que es va posar en marxa és la promoció d’una xarxa d’agents per a la prevenció de la soledat no desitjada al barri de Sant Isidre. L’objectiu de la xarxa és sensibilitzar i donar a conéixer la situació de persones en situació de soledat al barri i generar protocols per a la seua detecció i intervenció a través de la creació d’una mesa comunitària. Esta acció està promoguda conjuntament amb el Projecte Activa, l’associació Mujer Ahora i el Consell Valencià de Persones Majors. 

Una segona acció impulsa el disseny d’uns camins de proximitat a Castellar-l’Oliveral, promoguts des del teixit associatiu. Aquesta proposta, que es mou en el marc més ample d’avançar cap a unes escoles saludables, tracta de posar el focus al procés comunitari amb els centres educatius i els comerços locals. Aquest grup de treball està conformat per l’Associació de Veïns i Veïnes de Castellar i l’experiència de Colecamins de 3 Forques.

Al barri de Russafa, d’altra banda, es desenvoluparà una xarxa d’espais amics de la lactància materna, que generarà una coalició de comerços locals i equipaments públics on les mares puguen alletar els seus nadons. Aquesta proposta, desenvolupada amb la Plataforma per Russafa i l’Associació Amamanta, busca visibilitzar la lactància materna als espais públics i promoure aquesta pràctica, generant uns entorns més amables cap a les mares lactants.

Disseny gràfic i web: Mineral Coop V