Accions

Diverses entitats promouen una xarxa veïnal per a la prevenció de soledat no desitjada en Sant Isidre

  •  Diferentes entitats locals lideren el projecte “Connectant Sant Isidre: a més comunitat, menys soledat”.
  •  L’objectiu és que les persones majors isquen de casa, es relacionen i sociabilicen, així com poder disposar de voluntaris perquè acompanyen i es preocupen pels seus veïns.

La iniciativa “Connectant Sant Isidre: a més comunitat menys soledat” ha donat aquesta setmana els seus primers passos i té com a objectiu previndre la soledat no desitjada en les persones majors del barri de Sant Isidre de València. Una soledat cada dia més present en les nostres vides, ja que 43.124 persones (el 5,4% de la població total de la ciutat) majors de 64 anys viuen soles a València, segons dades de l’Oficina d’Estadística de l’Ajuntament.

Diverses associacions de la ciutat com el Projecte Activa de San Isidro, El Consell Valencià de Persones Majors i l’Asociación Mujer Ahora lideren aquesta iniciativa que tracta de sensibilitzar a la ciutadania sobre les situacions de soledat en persones majors així com generar accions comunitàries per a previndre-la.

Amb aquest objectiu, “Connectant Sant Isidre” busca crear una xarxa d’agents locals que actuen com a radars per a detectar veïns i veïnes en aquesta situació. Es tracta així que comerços, associacions locals i serveis públics de la zona treballen de forma cooperativa per a actuar davant les persones majors que es troben soles. Per això, l’acció “Connectant Sant Isidre” proposa realitzar activitats comunitàries perquè les persones majors isquen de casa, es relacionen i sociabilicen així com, a mitjà termini, poder disposar de persones voluntàries perquè acompanyen i es preocupen pels seus veïns.

Per a Pilar Huerta, una de les coordinadores del projecte, “La proposta està creant un espai de treball en el barri al qual s’han sumat diferents associacions del barri, com l’Associació de Veïns, algunes falles o la parròquia”.

Aquesta iniciativa està promoguda per Ciutat Cuidadora, un projecte de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, en el qual participa l’Estudi La Dula i col·laboren Transversal i l’EMT. Ciutat Cuidadora és un procés que busca visibilitzar i sensibilitzar al voltant de les pràctiques i relacions de cura a la ciutat de València, tractant de contribuir a posar-les en el centre del disseny urbà, el desenvolupament dels barris i del model de ciutat.

Disseny gràfic i web: Mineral Coop V