Entitat

Assemblea Feminista de Benimaclet

1. Qui som?

Som l’Assemblea Feminista de Benimaclet, un espai obert horitzontal, no mixte que neix arran del 8M del 2018 com un dels comités de barri de la Vaga Feminista de la ciutat de València.

2. Què fem?

Una part central de la nostra activitat ha estat dirigida a la preparació de les jornades de lluita del 8 de març de 2018 i 2019 així com els 8 dies de revolta.

Durant l’únic any de vida de la nostra assemblea hem participat en espais de reflexió i articulació amb l’assemblea feminista de València; hem portat a terme activitats per recaptar fons amb les quals fer front a la repressió política; hem fet activitats de sensibilització sobre les violències masclistes amb pedagogia lúdica i buscant la participació veïnal; hem embellit els nostres carrers amb art feminista; hem propiciat trobades obertes per dialogar amb dones que ens han compartit el seu saber o la seua experiència de lluita; hem realitzat tallers d’autoformació i hem participat amb altres organitzacions del barri en iniciatives de formació popular.

3. Per què formem part de Ciutat Cuidadora?

En formem part perquè des de fa uns mesos estem desenvolupant un projecte de xarxa de cures per a Benimaclet des d’una perspectiva feminista. Considerem que cal revisar la idea de les cures com a treball exclusiu de les dones i volem implicar el nostre barri en aquest projecte. A més, que continuem desenvolupant i debatent les dimensions polítiques i socials de la categoria ‘cures’, i per això ens sembla interessant conéixer i articular amb altres experiències territorials de la ciutat al mateix temps que aportem una perspectiva feminista.