Accions

Benimaclet ha presentat aquest matí un mapa de la xarxa de cures del barri dins de Ciutat Cuidadora

/ L’Assemblea feminista de Benimaclet ha impulsat una xarxa d’associacions, espais culturals i comerços en el marc del projecte Ciutat Cuidadora.

/ Amb la proximitat del 25 de Novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el projecte destaca el paper d’aquesta xarxa en la prevenció de les violències masclistes.

/ Per a descarregar-te el mapa de la xarxa de cures de Benimaclet clica ací.

L’Assemblea Feminista de Benimaclet ha presentat aquest matí la Ruta de les Cures, un mapa en el qual queda plasmada tota la xarxa de cures d’aquest barri. L’Assemblea ha promogut aquesta iniciativa per a visibilitzar la Xarxa comunitària de cures i posar en valor la trama quotidiana d’associacions, comerços o espais culturals que contribueixen a satisfer diferents necessitats de cures dels seus veïns i veïnes. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de Ciutat Cuidadora, una proposta de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, i coordinada pel Estudi La Dula.

El projecte s’ha presentat aquest dissabte amb aquesta Ruta de les cures recorrent els més de 40 agents locals que s’han implicat en la iniciativa, amb la finalitat de poder conéixer-los de prop. Amenitzada per una xaranga, s’ha aprofitat la jornada per a presentar una publicació i un mapa que recull a tots els participants en el projecte.

Per a la Assemblea Feminista de Benimaclet aquesta trama d’entitats compleix funcions molt importants a nivell local com “generar espais de sociabilitat, xarxes de suport mutu o pràctiques de solidaritat amb les persones més vulnerades que viuen en el nostre entorn”. Així mateix, aquesta diversitat de projectes promouen en el barri qüestiones com “una alimentació saludable o la presència de la infància en l’espai públic”. També han posat en valor el paper que compleix tot aquest entramat local en la prevenció de les violències masclistes.

CIUTAT CUIDADORA

Ciutat Cuidadora és una proposta de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, coordinada pel Estudi La Dula. Aquest procés està promovent diferents accions comunitàries i innovadores en diversos barris de la ciutat conjuntament amb associacions i col·lectius locals. Entre elles, es troba Connectant Sant Isidre, que tracta de previndre la soledat no desitjada en les persones majors, la Xarxa Amiga de la lactància materna en el barri de Russafa o el projecte de Colecamins a Castellar – l’Oliveral.

Disseny gràfic i web: Mineral Coop V